Oct 19, 2012

Sütőtök-sárgarépa krémleves

Az ötlet onnét jött, hogy Halloween közeledtével itt minden a sütőtökről szól. Felfedeztem a konzerv sütőtök pürét, ami igencsak megkönnyíti az ételkészítést. A marhanyelv főzésből megmaradt a főzőlé, azt ugye kár lenne kiönteni. Így született meg a mai esős napon ez a finom leves.

1 csésze sütőtök püré
5 dl húsleves (lehet kockából is...)
2 db nagyobb sárgarépa
1 kicsi vöröshagyma
só, cukor, fahéj, szerecsendió, szegfűszeg (vagy pumkin spice fűszerkeverék)
2 ek kókusz tejszín (tejföl annak, aki ehet)

A hagymát és a felszeletelt sárgarépát kevés zsíron puhára pároljuk, majd ráöntjük a húslevest és a sütőtök pürét. Ízlés szerint fűszerezzük.
Kb 10 percet még főzzük, majd a leves felét összeturmixoljuk és hozzákeverjük a tejszínt.
Tálalásnál pár csepp tökmagolajjal, tejszínnel és friss petrezselyemmel díszítjük.

No comments:

Post a Comment