Aug 14, 2012

Cukkini "főzelék" (gluténmentes)

Az első igazán jól sikerült főzelékem! Mondanom se kell, hogy férjemben volt "némi" előítélet, de végül 3 tányérnyit evett belőle :)

Az ötlet elindítója az volt, hogy a mélyhűtőben volt fasírozott és pörkölt maradék, ahhoz kellet valami "főzelék-féle".

3 közepes cukkini
1 ek zsír
1 nagy fej vöröshagyma
1 zöld pritamin paprika (jó magyar TV-ből 2 db)
2 paradicsom
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1 ek paprika krém, pirospaprika, só, bors, majoránna

A cukkiniket megpucoljuk, legyaluljuk és lesózzuk. A vöröshagymát és paprikát felaprítjuk, zsírban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, sót, borsot. Addig pároljuk együtt, míg jól össze sülnek, majd megszórjuk pirospaprikával. Ebbe keverjük bele a kifacsart cukkinit és a paprika krémet (pl. Édes Anna) majd fedő alatt addig pároljuk, míg a cukkini megpuhul (kb 30 perc). Végül belenyomjuk a fokhagymát és fűszerezzük majoránnával.
Az igazi főzelék-hatás elérése érdekében 1,5 dl kókusztej és 2 ek rizslisztből habarás készíthető, de ez el is hagyható. Összeforraljuk és kész.


No comments:

Post a Comment