Aug 7, 2012

Eddigi legjobb kenyerem

Végre sikerült egy viszonylag laza kenyeret sütnöm :) A sütővel továbbra sem vagyok megelégedve, hiányzik a légkeverő funkció :(

1/4 csésze lenmag őrlemény
1/4 csésze kendermag
1/3 csésze őrölt tökmag
1/2 csésze mandulaliszt
2 teásk sütőpor
2 ek. kókuszzsír

4 tojás, fehérje külön felverve (3kevés víz, ha nem állna össze)
só, bors, kömény

A tojássárgákat és a zsiradékot összekeverjük,  majd hozzáadjuk a száraz összetevőket és a fűszereket. Ebbe a masszába óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét. Kikent szilikon kenyérsütő formába öntjük, a tetejét megszórjuk vmilyen maggal (én szezámot használtam) és lassan (~160 fok), 45-50 percig sütjük. Miután megsült a formából kivéve hagyjuk kihűlni!

No comments:

Post a Comment