Aug 6, 2012

Zöldséges borjúlábszár

 Egyik kedvenc ételünk! Az előkészítés annyiból hosszadalmas, hogy a sok zöldséget meg kell tisztítani, felvágni. Viszont csak fel kell rakni főni és utána nincs gond vele :)
4 szelet borjúlábszár
4 sárgarépa
4 szál zeller
1 fehérrépa
1 kis gumó zeller
1 póréhagyma
1 vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2,5 dl húsleves (esszenciából is jó)
1 babérlevél, kakukkfű, petrezselyem,só,bors
Köretként bármi választható hozzá, de ha nagyobb adag zöldséggel készül, akkor az elég köretnek is.

A hús mindkét oldalát zsírban jól megpirítjuk. A felaprított zöldségek felét, a fokhagymát és a fűszereket hozzáadjuk, aláöntjük a leves felét. Alacsony lángon, lefedve 1órát pároljuk. Ezután hozzáadjuk a maradék zöldségeket és levest majd tovább pároljuk, míg a hús elválik a csonttól.


No comments:

Post a Comment