2 közepes padlizsán
50 dkg pörkölt (hús/gomba)
1 vöröshagyma
2 fokhagyma
2 sárgarépa
1 pritamin paprika
2 zeller szár
2 kisebb paradicsom (opcionális)
1 tojás
ízlés szerint só, bors, bazsalikom
kecske sajt v. vmilyen sajt a tetejére
A padlizsánokat félbe vágjuk és kivájjuk a belsejét, hogy kb.1 cm vastag hús maradjon csak benne.
Lesózzuk, állni hagyjuk, majd leöntjük a levet, amit eresztett és töltés előtt kb 10 percet grillezzük.
A zöldségeket -a kivájt padlizsán hússal együtt- felaprítjuk és serpenyőben puhára sütjük, hogy a levét elfője.
A végén hozzáadjuk a pörköltet és összemelegítjük.
A kész zöldségeket a padlizsánba töltjük, a tetejét megszórjuk sajttal.
Sütőben 180 fokon 20-30 percig sütjük.
No comments:
Post a Comment