Nov 3, 2012

Datolyás mandulakrémes vagy Nutellás piskóta

Újabb kalóriadús finomság :) 

 

1/4 csésze olvasztott csokis mandulakrém (nem paleosoknak Nutella)
1/4 csésze olvasztott natúr mandulakrém (nem paleosoknak földimogyoróvaj)
3/4 csésze mandulaliszt
1/3 csésze kókuszreszelék
1/4 csésze kókusztej
2 teáskanál szódabikarbóna
2 tojás
1/4 csésze aprított dió-féleség
4 szem datolya apró kockákra vágva
édesítőt nem tettem bele, mert a csokis mandulakrém és a datolya elég édességet ad

Az olvasztott mandulakrémet jól kikeverjük a tojásokkal, majd a kókusztejjel. A mandulalisztet, a kókuszreszeléket, a dió-féleséget, az aprított datolyát és a szódabikarbónát egy külön tálba összekeverjük. A száraz összetevőket folyamatosan adagolva belekeverjük a mandulakrémes-tojásos mixbe és simára keverjük. Sűrű, de önthető masszát kell, hogy kapjunk. Szilikon kenyérsütő formában 170°C-on 45 perc alatt sül meg. Muffin formákban is süthető.

No comments:

Post a Comment